Disciplines

Aerobic
Lise Renard
Dit uurtje zwoegen voor volwassenen bestaat uit verschillende delen. Als eerst een opwarming met conditietrainende oefeningen. Vervolgens eenvoudige danscombinaties, steps en spierversterkende oefeningen en als afsluiting een stretching met ontspannende bewegingen. Iedereen doet het naar eigen vermogen. Variatie, inspanning en ontspanning zijn er troef.

Hormoonyoga
Katalin Csehek
Een sport voor vrouwen en meer bepaald om het vrouwelijke hormoon in balans te brengen. Oefeningen voor het verstevigingen van de billen, buik en bekkenbodemspieren. Specifieke oefeningen en bewegingen op muziek. Iedere vrouw heeft er baat bij! Het kan ook specifiek helpen bij vrouwen in de menopauze en bij vrouwen met een kinderwens.

Shiatsu Yoga Flow
Anabel Schellekens
Inspanning in afwisseling met ontspanning geeft je vitaliteit, soepelheid, balans én rust. Je activeert de zelfherstellende kracht van je lichaam. En je krijgt een heerlijk gevoel om je dag mee af te sluiten.  In deze les wil ik je inspireren om via oefeningen reeksen op muziek jezelf in beweging en ontspanning te brengen, terwijl je kracht opbouwt vanuit je centrum. Shiatsu yoga laat energie stromen, maakt je lichaam en geest soepeler en brengt onevenwicht in balans. Je wordt veel bewuster van jezelf. Ik gebruik graag mijn ervaring als danseres om bewegingsbewustzijn en -plezier aan te wakkeren, en tegelijk breng ik je mindful naar rust. Je sluit de les af met een deugddoend zen-gevoel. Ideaal voor vrouwen en mannen met een drukke agenda. Deze zachte vorm van yoga kan beoefend worden op je eigen niveau. Je kan zacht met je lichaam omgaan, of jezelf meer uitdagen om je grenzen op te zoeken en te verleggen. Laat je verrassen.

Stay Fit
Claudia Wellens
Deze lessen voor man en vrouw zijn een mix van figuurtraining en BBB; gericht op het verstevigen van de spieren en het verbeteren van de conditie zonder gebruik te maken van ingewikkelde choreografieën. Na een stevige opwarming worden de verschillende spiergroepen getraind, met extra aandacht voor de zone´s: benen, billen en buik. Dit doen we met grondoefeningen, staande oefeningen en eenvoudige combinaties van stapjes. Er wordt regelmatig gebruik gemaakt van kleine gewichtjes en rekkers voor de nodige variatie. We eindigen met een cool down (rekken van de spieren en relaxatie).Deze les is geschikt voor zowel beginners als gevorderden want je beweegt volgens je eigen ritme. Geef je lichaam een workout in een leuke, ontspannen groepssfeer!

Senioren Fit
Sigrid van de Wijer
Een uurtje bewegen op aangename muziek. Versteviging van de spieren en botten met het gebruik van losse gewichtjes en rekkers. Op het einde van elke les wordt er gestretcht om de lenigheid te verbeteren. Deze les is geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Een must voor iedere 55 plusser die actief en fit wil blijven. Om deel te kunnen nemen vragen we dat je zelfstandig op je mat kunt komen en weer rechtop.